GOSTILNA JAGER

Na Dolenji Dobravi, v neposredni bližini Gorenje vasi, na mirni lokaciji Gostilna Jager vabi, da jo obiščete. Ob gostilni imamo za goste urejeno veliko parkirišče, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše goste, saj imamo veliko otroško igrišče ter za športne navdušence urejeno tudi balinišče.

Gostilna v zaprtem delu sprejme skupno do 50 oseb v dveh prostorih in zunaj na terasi do 50 gostov. Del tradicije gostilne pa je še vedno viden v samih prostorih, saj smo pri renoviranju gostilne obdržali staro kmečko peč, ob kateri se pozimi greje staro in mlado.

Manjše zaključene skupine, kot so družbe ob praznovanju krsta, obhajila, birme in rojstnega dne v ožjem krogu družine in prijateljev lahko, odvisno od razpoložljivosti, povpraševanja in števila povabljenih oseb, namestimo v želenem delu gostilne, ki je namenjen samo njim in za ostale goste nedostopen. Trudimo se, da gostom pričaramo željeno stopnjo intime in zasebnosti in se poskušamo v čim večji meri prilagoditi željam slavljencev in njihovih najbližjim. Za zaključene skupine imamo na voljo več svečanih menijev, med katerimi lahko gostje izbirajo.

Še več tradicije in domačnosti pa se kaže v hrani, kjer se izogibamo preveč modernih tehnik ter velikih krožnikov z malo hrane. Stavimo predvsem na sestavine doma pridelane hrane ali živilih lokalnih pridelovalcev. V primeru, da nimate časa za kuhanje pa Vam mi v zelo hitrem času pripravimo okusen obrok in Vam ga dostavimo na dom. Tradicionalno pa že dvajset let od oktobra do aprila vsak četrtek pečemo ocvirkuco, katero Vam postrežemo še toplo. Po naročilu pa Vam zunaj, kjer imamo v kozolčku urejeno pomožno kuhinjo z žarom, spečemo odojka, kozlička ali poskrbimo za piknik in okusne dobrote z žara.

Smo odlična IZHODIŠČNA TOČKA za pohodnike, kateri se lahko podajo na bližnji hrib Sveti Urban, Slajko ali pa se podajo po sledeh gradnje Rupnikove linije. Pri nas pa lahko dvignete tudi kartončke in zemljevide za pohodni krog Občine Gorenja vas – Poljane.