O NAS

30 LETNA TRADICIJA

Tradicija sega nazaj v leto 1991, ko je oče Franc, ki je takrat delal v bližnjem rudniku sklenil, zaradi nepredvidljivih razmer v službi, začeti samostojno pot v gostinstvu. Kletne prostore stanovanjske hiše je predelal v gostinski lokal in sčasoma dozidal še dodatne prostore, zgradil balinišče, prostorno kuhinjo in skladiščne prostore ter uredil zunanjost gostilne v tako, kot jo poznamo danes.

Očetu pa se je takrat porajalo tudi  vprašanje, kako poimenovati gostinski lokal, da ne bo zvenelo preveč moderno ali pa mogoče staromodno. Razmišljal je in prišel do zaključka, da so enostavne stvari najboljše. Rekel si je, ker sem že vrsto let aktiven jager in član Lovske družine Gorenja vas, pa naj bo naziv gostilne Gostilna Jager.

In tako je petnajst let oče Franc preživel v gostinskih vodah, tako v kuhinji kot v delu za točilnim pultom, v pomoč pa mu je vedno bila tudi žena Darinka. Oba sta orala ledino na področju gostinstva in se vsak dan kaj novega naučila. V posel sta vpeljala tudi vse svoje štiri hčere. Tri so se kasneje izobrazile v pedagoške poklice, najstarejša Mateja pa  je šla študirat gostinstvo in se izobrazila za gostinskega tehnika. Pripravništvo je opravila na Brdu pri Kranju, delala in pridobivala izkušnje po drugih gostilnah ter si prislužila in opravila diplomo za vinskega poznavalca-sommeliera. Po petnajstih letih dela v gostinstvu sta si Franc in Darinka prislužila zasluženo pokojnino. Za njim je lokal prevzela najstarejša hči Mateja, ki se že petnajsto leto kot samostojna podjetnica trudi za ohranjanje tradicije in skrbi za domačnost gostov.